Digitaal afvallen

ENNL Effective Business Solutions :: Digitaal afvallen De vakantie is voorbij, de nodige kilo's zijn er weer bij maar we hebben het heerlijk gehad! De kinderen gaan weer naar school, wij weer aan het werk dus dat is stap één op weg naar de R van regelmaat.

Er zijn veel manieren om af te vallen: veel sporten en gezond eten. De tips en trics vliegen over het internet maar je moet vooral je eigen weg vinden in al die adviezen en diëten. Nu wil ik zelf niet voor de eerste keer afvallen (ook niet voor de laatste keer denk ik, maar dat is een heel ander verhaal). Alleen minder eten en meer bewegen is voor mij niet voldoende; de techneut in mij heeft toch behoefte aan data.

Data zult u zeggen, waarom? Nou om vele redenen maar vooral omdat ik het wil zien. Dus digitaal afvallen, samen met de technische mogelijkheden, zorgen dat je afvalt. In essentie eet ik momenteel minder koolhydraten en meer eiwitten. Ik laat alcohol staan en dat levert goede resultaten op. Iedere week klim ik op de weegschaal om te checken wat ik heb bereikt. Sinds twee jaar heb ik een digitale weegschaal met wifi, niet om met de weegschaal op internet te kunnen surfen, maar wel een weegschaal die de gegevens automatisch opslaat en doorstuurt naar een app op mijn iPhone. Dit laat zien hoeveel ik weeg, hoeveel ik ben aangekomen of afgevallen, mijn vetpercentage en magere massa. Top app!

Maar alleen de data van mijn gewicht is niet voldoende want wat eet ik dagelijks en wat zijn de gevolgen hiervan. Dus heb ik een app, MyFitnessPal. Hierin kun je supersnel en eenvoudig alles wat je eet registreren. Dat kan door te zoeken in de database of door middel van het scannen van de productbarcode. Ik kan uit ervaring zeggen dat er heel heel heel veel producten in de database staan. Na een dag eten en drinken zie ik in een keurig overzicht hoeveel koolhydraten, vetten en eiwitten ik heb genuttigd en uiteraard hoeveel calorieën ik heb binnen gekregen. Het mooie is dat deze app ook weer de info krijgt van de weegschaal, oorzaak en gevolg zijn dus gelijk zichtbaar.

Ik loop drie keer in de week een rondje van een uurtje om fit te blijven. Deze inspanningen leg ik vast met Runkeeper, een app om afstand, snelheid en calorieverbruik te meten (van je hardlooprondjes). Samen met een hartslagmeter en mijn iPhone (ook voor de muziek via Spotify) loop ik een rondje en aan het eind vertelt de dame van de app me wat ik heb gepresteerd en hoeveel calorieën ik heb verbrand. Runkeeper stuurt daarna de gegevens door naar MyFitnessPal. Naast de gebruikte calorieën zie ik ook de verbrande calorieën. Per saldo weet ik nu wat mijn gewicht beïnvloedt. 

Dit is dus digitaal afvallen anno 2014.

Inmiddels ben ik 6! kilo kwijt en ik kan het nog bewijzen ook!

Nog meer inside information? Mail me marchel@ennl.eu