Peepshow

ENNL Effective Business Solutions :: Peepshow Over klantbeleving gesproken… De meeste ICT-beurzen zijn verschrikkelijk saai. Rijen vol met kleine hokjes met een statafeltje, een laptop en een saaie man in een blauw of grijs kostuum. Ik snap het wel, want ik verkoop ook dikke lucht. Bitjes en bytjes zijn nou eenmaal niet spannend.

“Al kun je het wel een stuk spannender maken”

In de informatie- en communicatietechnologie zijn we kennelijk niet in staat om los te komen van de techniek. Er mist een stuk visuele verbeelding en ICT-ers willen het liefst helemaal niets met mensen te maken hebben.

Maar, waarom zou je als ICT-bedrijf genoegen moeten nemen met een donker afwerkhokje van 2 bij 3 meter? Met dat standaard statafeltje, die standaard laptop en de standaard verkoper? Allemaal in hetzelfde pak zonder enige uitstraling in hetzelfde hokje. En, dus nul komma nul klantbeleving.

“Begin eens met de klant”

Een mooie uitspraak van mister ICT himself: Steve Jobs. De uitvinder van onder meer de iPhone zei het zo: ‘You have to start with the customer experience and work backwards to the technology’.

Waarom? Daarom! Jobs gelijk is allang bewezen. Iedereen wordt helemaal lyrisch van de eigenwijze en sublieme klantbeleving van de producten van Apple. Het begint met een stuk visuele verbeelding en daarachter vind je de meesterlijke techniek.

“Het ligt niet aan de techniek”

In de grote lichte kleurrijke hal naast al die ICT-ers in hun hokjes staat ook techniek. Techniek waar iedere bezoeker graag naar gaat kijken. Je ziet in deze hal de meest fantastische vorkheftrucks en andere grote machines. Alsof je in een levensechte jongensdroom terechtkomt.

Het kwijl loopt langs je mondhoeken en die dromen komen dus uit als je mag plaatsnemen op zo’n kleurrijk monster. Iedereen wil even een transformer zijn. En dat komt niet door de techniek!

“Neon reclamebord met Peepshow”

Terug naar ‘onze’ saaie ICT-hal. Daar verkopen ze vast hele mooie producten waar niemand naar komt kijken. Dat kan anders. Als Steve Jobs het kan en als de mannen met de grote machines het kunnen, dan kunnen ICT-ers het ook. Maar dan moeten ze wel hun fantasie gebruiken.

Stel je voor dat er een neon reclamebord boven zo’n hokje hangt met het woord ‘Peepshow’ erop. En dan in dat hokje een groot rood fluwelen gordijn met daarachter een levensgroot scherm met een 18+ cartoon – Jessica Rabbit bijvoorbeeld - of een echte witte muis in een kooi.

Het maakt echt niks uit wat je achter dat gordijn verstopt. Je hebt op zeker een heleboel gespreksstof.

Wedden dat er ineens rijen met geïnteresseerde ICT-ers staan?

Reageren? mail naar marchel@ennl.eu