Wat hebben we toch leuk werk!

ENNL Effective Business Solutions :: Wat hebben we toch leuk werk! Echt waar, iedere dag als ik aan de slag ga bedenk ik me hoe leuk ik mijn werk vind! Met mijn team mogen we iedere dag weer onze klanten helpen. En dus bijdragen om onze klanten nog beter te laten functioneren, kortom succesvoller te zijn. Dat is geweldig; we krijgen er ook nog voor betaald.

Onze hulp bestaat uit vele soorten van diensten en producten maar in de kern hebben ze een aantal zaken gemeen:

  • Onze hulp bestaat uit het optimaliseren van een of meerdere processen
  • Wij helpen onze klanten met innovatie (in producten, diensten of processen)
  • Zowel de klant als wij zelf hebben een gezamenlijk doel: samen succesvol zijn

"Mooie woorden Marchel, mooie woorden maar wat doe je dan concreet?" hoor ik je nu denken.

Voorbeelden genoeg. Voor een retailklant hebben wij sinds kort hun online business in beheer: het onderhouden, verbeteren en optimaliseren van de webshop. De klant was op zoek naar een betrouwbare partner die wilde samenwerken om naast de "stenen" winkel de webshop verder te laten groeien. We hebben voor deze klant een stabiele omgeving gerealiseerd waarin de webshop flexibel kan groeien op basis van de behoefte (bij een actie met veel bezoekers kunnen we bijvoorbeeld tijdelijk de capaciteit opschalen zodat de webshop optimaal blijft werken).

Dit draait nu succesvol en de klant is tevreden. Bij de evaluatie na vier maanden hebben we samen geconstateerd dat er bij het verzenden en factureren nog veel efficiencywinst te behalen is. Wij hebben contact gezocht met de leverancier van de software voor kassa en voorraad en werken nu aan een koppeling met het basissysteem. De klant is ontzorgd. Die heeft nu de focus op zijn core business (kleding verkopen) en wij realiseren de koppeling waarmee de klant substantieel efficiencywinst gaat boeken. Een win-win situatie.

Als ik bij klanten in de keuken mag kijken kijk ik in eerste instantie naar de processen en de werknemers. Processen en werknemers zijn de basis van het bedrijf. De hulpmiddelen die wij realiseren zijn ervoor om het leven makkelijker te maken (oftewel: meer tijd over hebben voor de echt belangrijke zaken) en de processen efficient te laten verlopen. Met elkaar praten over de processen levert een helder beeld op waar verbeteringen mogelijk zijn. Soms komt er geen stekker aan te pas en is de oplossing een aanpassing in het proces.

Dit maakt dat we een leuke, afwisselende job hebben. Vandaag werken we aan de verbetering van een engineeringsproces, een intranet als communicatiemiddel binnen het onderwijs, nieuwe mogelijkheden in NX (3D software), het optimaliseren van een webshop voor smartphones en tablets en we voorzien een andere webshop van 1247 nieuwe artikelen.

Elke dag weer aan de slag om onze klanten nog succesvoller te laten zijn.
Groet, Marchel

PS: wil je ook een keer sparren om te kijken waar bij jou mogelijkheden liggen? Bel me op 0172 240 594 en voor een kop koffie kom ik vrijblijvend langs