Welkom 2015

ENNL Effective Business Solutions :: Welkom 2015 2015 wordt het jaar van...geen idee eigenlijk! Ik weet dat de wereld in rap tempo verandert. Mensen en hun gedrag lijken ook steeds wispelturiger en over de economie praten we maar even helemaal niet.

Dus hoe moet ik 2015 nu beginnen als ik geen idee heb wat me te wachten staat?

Laat ik wat basisprincipes vastleggen voor 2015, gewoon voor de alledag zeg maar:

  • niet zeuren, zaniken of zeiken
  • denken in oplossingen
  • help de mens, daarna komt de rest
  • blijven lachen

Zo, die staan, kan ik hiermee met een gerust hart 2015 binnen stappen?

Ik twijfel er niet aan dat we ook dit jaar weer menig verrassing op ons pad gaan tegenkomen. Zowel zakelijk als privé is het leven gelukkig niet al te voorspelbaar. Mijn kinderen verrassen ons met grote regelmaat, gewoon door hun pure interesse in de alledaagse dingen, zaken die wij volwassenen al lang als "gewoon" hebben aangenomen moeten zij nog ontdekken. Geweldig om die vragen te horen en ook om te proberen altijd de juiste antwoorden te geven.

Zakelijk gaan we ook aan de slag met de basisprincipes, waarom niet, ze passen uitstekend bij dat wat onze klanten vragen van ons. Oplossingen, gewoon werkende oplossingen die passen bij de mensen binnen de bedrijven. Een oplossing die de mens helpt om zijn werk beter of sneller te doen, daarmee kunnen we onze klanten helpen. 

Niet denken in de problematieken, bedenken wat er eventueel allemaal zou kunnen gebeuren. Gewoon "Scrum Style", goed plan, opdelen in overzichtelijke stukken en aan de slag gaan, stukje voor stukje aanpakken en flexibel blijven in het sturen naar het uiteindelijke doel. Het is niet zo heel moeilijk, maar je moet wel een stukje (schijn)zekerheid durven los te laten om effectief en efficiënt tot een goed resultaat te komen.

En natuurlijk blijven we lachen. Waarom? Gewoon, omdat het zo makkelijk en leuk is.

Vanaf deze plaats proost ik met u allen op een mooi en voorspoedig 2015.

Cheers, Marchel